هاست یا میزبانی وب چیست؟
دنیای امروز اینترنت گستره زیادی دارد. داده های زیادی در این فضای مجازی رد و بدل می شود همه بر بستر ابزارآلات و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری است که توانایی برقراری ارتباط با نرم افزارهای تخصصی دارد تا بتوان در این بستر همه امور را به راحتی مدیریت و کنترل کرد. در صورتی که بخواهید اقدام به راه اندازی وبسایت برای کسب و کار خود کنید، یا به طور کلی هر فعالیتی که بخواهید در قالب وبسایت کنید لازم است اقدام به خرید انواع هاست مانند خرید هاست لینوکس استفاده کنید. در واقع هاست یا همان میزبانی وب این شرایط را برای شما فراهم می کند تا کامپیوترهای کاربران به رایانه های مرکزی که همان میزبان وبسایت ها است، متصل شود. البته هاست انواع مختلفی دارد که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می شود.
اما در این میان شاید برای شما سوال باشد که مزیت استفاده از هاست های مختلف مانند هاست وردپرس چیست؟
اینکه شما از هاست برای فعالسازی وبسایت خود استفاده کنید کاملا ضروری است. در واقع بدون هاست شما نمی توانید در فضای اینترنتی اقدام به راه اندازی سایت کنید. اما پیش از اینکه بخواهید اقدام به خرید هر هاستی با برندهای مختلف کنید نخست باید با مزایا و معایب آن آشنا باشید. به طور مثال اگر بخواهید هاست لینوکس خریداری کنید باید بدانید هاست لینوکس چیست؟
برخی برای کاهش هزینه ها از هاست های رایگان استفاده می کنند. برخی نیز برای بهبود کیفیت فعالیت وب سایت از هاست هایی استفاده می کنند که بابت استفاده از خدمات آن به صورت دوره ای هزینه هایی می پردازند.
در این شرایط اگر خواستار استفاده از هاست های رایگان هستید طبیعتا مزیت هایی برای شما دارد، از جمله اینکه:
- کاهش هزینه های اداره وبسایت
- بالا رفتن مهارت برنامه نویسی در بستر وب برای افراد آماتور
- مدیریت آسان برای آماتورها و کاربران مبتدی
- کسب تجربه و دریافت واکنش های مختلف
از مهمترین معایب این هاست ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ابتدایی بودن و ضعف سخت افزاری و نرم افزاری این هاست ها (در واقع اگر بخواهید از هاست هایی با برندهای مختلف استفاده کنید مانند وردپرس پس از اینکه دانستید هاست وردپرس چیست باید با مزایا و معایب و خدمات آن نیز آشنا شوید)
- حجم بالای تبلیغات و غیرضروری برای کاربران
- عدم کنترل روی هاست
- ضعف امنیت این هاست ها
- اعتبار پایین
- ضعف در پشتیبانی از خدمات برای کاربران
با همه این موارد اما پیشنهاد می شود در صورتی که مبتدی هستید و می خواهید آزمون و خطا در زمینه برنامه ریزی بر بستر وب داشته باشید این هاست ها می تواند تا حد زیادی برای شما کمک کننده باشد.
هاست های پرطرفدار کدامند؟
به نقل از وب سایت elementor.com از پرطرفدارترین هاست ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- هاست های اشتراکی
به هاست هایی گفته می شود که فضای سرور مورد نظر علاوه بر شما به دیگر وبسایت ها نیز خدمات رسانی دارد. در واقع پهنای باندی که شما در این هاست ها دارید به صورت اشتراکی با دیگر کاربران می باشد. به طور کلی می توان گفت این هاست ها از یک سرور مشترک امکان دسترسی به تعداد مختلفی از وبسایت ها می دهد.
2- هاست های رایگان
این هاست ها عمدتا مورد استفاده کاربران مبتدی و غیرحرفه ای می باشد. این هاست ها همانطور که از نام آن مشخص است به صورت رایگان امکان استفاده از سرور را در اختیار کاربران مختلف قرار می دهد. اما پشتیبانی و امنیت ضعیفی دارد، با این وجود به دلیل رایگان بودن آن کاربران مبتدی و آماتور زیادی تمایل به استفاده از آن دارند.
3- هاست هایی با سرور مجازی
این هاست ها این قابلیت را دارند که داده ها را برای وبسایت کاربر ذخیره سازی کنند. این مزیت برای وبسایت ها فراهم است که اقدامات کاربران به دارندگان این هاست ها اطلاع می دهد. به این هاست ها VPS نیز گفته می شود. نکته مهمی که باید درباره این هاست بدانید ایمنی بالای آن است.
4- هاست های اختصاصی
این هاست ها همانطور که از نام آن مشخص است برای هر کاربر دارای یک سرور فیزیکی مجزا است. از همین رو کاربر به طور کامل روی دستگاه خود تسلط دارد. این نوع هاست ها از ایمنی بالایی برخوردار است اما به دلیل نوع خدمات اختصاصی هزینه بالایی نیز دارد که بسیاری از کاربران حرفه ای در حوزه های تجاری از خدمات این هاست ها بهره می برند. یکی از مزایای مهمی که هاست های اختصاصی دارند امکان دسترسی کامل به تنظیمات سرور است که با داشتن زیرساخت های امنیتی بالا بهترین نوع خدمات را ارائه می کنند.
نتیجه گیری
بسیاری از شرکت ها با فروش حافظه روی سرورهای خود به مشتریان این امکان را فراهم می کنند که کاربران اینترنت بتوانند به عنوان مصرف کننده به دایره وسیعی از اطلاعات دسترسی داشته باشند. این مزیت برای کاربران این شرکت های میزبانی وب وجود دارد که بتوانند از این طریق مشتری و مخاطب بیشتری برای فروش محصول یا خدمات خود داشته باشند. در نظر داشته باشید که هر سایتی هاست متناسب با آن نیاز دارد به طور مثال برخی شرکت ها تنها به هاست ایمیل نیاز دارند.
با همه توضیحاتی که ارائه شد در صورتی که خود را در زمره کاربر حرفه ای می دانید برای راه اندازی وب سایت می توانید از خدمات شرکت های مختلف مثل دریم هاست، هاستینگر، بلوهاست و... ارائه کننده میزبانی وب استفاده کنید.
این شرکت ها در کشورهای مختلف با داشتن نمایندگی های مختلف فعالیت دارند و اگر در ایران قصد خرید هاست دارید می توانید از خدمات شرکت وبرمز استفاده کنید. برای این منظور می توانید از مشاوره کارشناسان این شرکت استفاده کنید.