او در ادامه به مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دستور داد که این موضوع را تا تکمیل شبکه ملی اطلاعات و راهاندازی آن، با جدیت پیگیری کنند.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز راهاندازی اینترنت ملی را یکی از مهمترین برنامههای این وزارتخانه دانست.
شبکه ملی اطلاعات، موسوم به اینترنت ملی، در سال ۸۴ و برای کاهش وابستگی به اینترنت جهانی، در کشور مطرح شد؛ در سال ۸۵ اجرای آن به مرکز تحقیقات مخابرات، واگذار شد.
سال ۸۹ این طرح با عنوان “شبکه ملی اطلاعات” در قانون پنجم توسعه، تصویب شد و اجرای آن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سپرده شد.
در نهایت، در سال ۹۲، شورای عالی فضای مجازی، تعریف و اصول ششگانه شبکه ملی اطلاعات را تصویب کرد و مرکز ملی فضای مجازی را مسئول نظارت بر اجرای آن کرد.
شبکه ملی اطلاعات، با استفاده از آدرسدهی موقعیت جغرافیایی کاربران ایرانی، ترافیک آنها را در شبکه داخلی کشور، مسیریابی میکند تا نیازی به مسیریابی در خارج از کشور، برای درخواستهای داخلی، وجود نداشته باشد.
در سند الزامات شبکهٔ ملی اطلاعات، گفته شده است که خدمات ارتباط داخل با شبکههای خارجی، باید از راه گذرگاههای ایمن مرزی شبکهٔ ملی اطلاعات، که دارای درگاه مشخص اتصال به خارج و اتصال به داخل هستند، تأمین شود.
از آن جایی که شبکه ملی اطلاعات، امکان تفکیک ترافیک داخلی و خارجی شبکه را فراهم میکند؛ باعث میشود که بیشتر از ترافیک داخلی استفاده شود و به دنبال آن، هزینههای ترافیک، کاهش، و سرعت، افزایش پیدا خواهد کرد.
سید ابراهیم رئیسی، در ادامه صحبتهایش، تاکید کرد که مدیریت هوشمند و هدفمند حوزه سرگرمی و اوقات فراغت در فضای دیجیتال، بسیار مهم است و موضوع همهگیری کرونا و در خانه ماندن مردم، نیز بر اهمیت فعال شدن این حوزه، میافزاید.
رئیسجمهور همچنین، سالمسازی و ایمنسازی فضای مجازی را الزامی دانست و اضافه کرد که غفلت از این موضوع، از سوی هیچ دستگاهی، پذیرفته نیست.
او در ادامه به این موضوع اشاره کرد که تشکیل دولت هوشمند، باعث افزایش رفاه مردم و تسهیل در انجام کارهای آنها خواهد شد و از همه دستگاهها خواست که برای رسیدن به این مقصود، با یکدیگر همکاری کنند.