آیا شما هم به فکر تحصیل در خارج از کشور هستید؟ واقعیت این است که میتوان شرایط و امکانات تحصیلی قابل توجهای را در بسیاری از کشورهای جهان برای دانشجویان بینالمللی مشاهده کرد. البته این بدان معنا نیست که افراد در وطن خود نمیتوانند پیشرفت کنند. نمیخواهیم بگوییم سقف برای شما کوتاه است، اما خروج از کشور برای تحصیل فرصت خوبی برای آشنایی فرهنگهای مختلف و آموختن تازههای علمی است که شاید در کشور خودتان یافت نشود.
در این مطالعه چند عامل نظیر هنر و فرهنگ، هزینههای زندگی، زندگی شبانه، فرصتهای کاری، ترکیب دانشجویی، تحمل و پذیرش، سهولت رفت و آمد، و مساعدت مورد بررسی قرار گرفته است. این شاخص همچنین دیدگاه کلی دانشجویان درباره شهر و میزان فرصتهای شغلی بعد از فارغ تحصیلی را نیز شامل میشود. باید به این نکته هم اشاره کرد که تجربه دانشجویان با انتظارات آنها تفاوت دارد. در این مطلب به معرفی بهترین شهرهای دانشجویی 2019 پرداختهایم.
رتبه پنجم: آمستردام
آمستردام در قرن هفدهم در طول یک پروژه 50 ساله چهار برابر وسعت قبلیش گسترش یافت و به سومین شهر بزرگ جهان تبدیل شد (بعد از لندن و پاریس). کانون مرکزی این پروژه کانال بلت بود، شبکهای از کانالهای هم محور که هم اکنون در لیست یونسکو قرار دارد. آمستردام نماد نبوغ بشری است و هنوز هم صدای بلند پروازی، تغییرات فرهنگی و قدرت پیشروی عصر طلایی قرن هفدهم را که در طول آن هلند پیشروی قدرت تجاری، دریایی، فرهنگی و اقتصادی جهان بود، طنین انداز میکند.
آمستردام شهر داستانهای جذاب، هنرهای باورنکردنی و سبکی از معماری است که همگی از آزمون زمان سربلند خارج شدهاند. این شهر پرکانال که توسط تاریخچهاش احاطه شده، مرکز هلند است و شما را در هیچ زمینهای دلسرد نمیکند. در هر گوشه این شهر صدای شوق و شادی به گوش میرسد و به همین دلیل است که آمستردام امسال دو پله صعود کرد و به پنجمین شهر مورد علاقه دانشجویان تبدیل شد.
آمستردام از نظر شاخص مطلوبیت و انتظار هم مورد علاقه دانشجویان است و از این نظر هم از دیدگاه دانشجویان در رتبه پنجم قرار دارد، که البته بی دلیل هم نیست زیرا در این زیباشهر هیچ نشانهای از کمبود موزه، بار، گالری و کلوپهای شبانه دیده نمیشود. به طور خلاصه میتوان گفت که آمستردام شهر رویایی دانشجویان است.
رتبه چهارم: برلین
تاریخچه پایتخت آلمان، برلین، به قرن سیزدهم برمیگردد. از نشانههای سرکشی قرن بیستمی این شهر میتوان به بنای یادبود هولوکاست و بقایای نقاشی شده دیوار برلین اشاره کرد. برلین که در طول جنگ سرد به دو قسمت تبدیل شد، نماد اتحادش را دروازه قرن هجدهمی براندنبورگ معرفی کرده است. این شهر به خاطر چشم اندازهای هنری و جاذبههای مدرنش هم شهرت دارد.
برلین بزرگترین شهر آلمان است و در رتبه بندی بهترین شهرهای دانشجویی 2019 طبق شاخص دیدگاه دانشجویان در مقام چهارم قرار دارد. این شهر همچنین امتیاز بالایی را از نظر جذب دانشجویان پس از فارغ تحصیلی دارد و با این امتیازش اقتصاد همیشه در حال رشد و چشم اندازهای فارغ تحصیلی قوی آلمان را نشان میدهد.
حقیقت جالبی که درباره برلین باید بدانید، بیشتر بودن تعداد موزههای این شهر (180 موزه) از تعداد روزهای بارانی آن (106 روز) است، و این یعنی که شما در این شهر در هر شرایطی و حتی در شرایط بد آب و هوایی هم به سرگرمیهای زیادی دسترسی دارید. جو آرام و فرصتهای زیاد برای کار و زندگی اجتماعی دو عامل اصلی هستند که برلین را به یکی از محبوبترین شهرهای دانشجویان تبدیل کردهاند.
رتبه سوم: ملبورن
ملبورن مرکز ایالتی در جنوب شرقی استرالیا به نام ویکتوریا است. در مرکز این شهر ساحلی در کنار رودخانه یارا با تعداد زیادی از کاخها، رستورانها و بارها مواجه میشوید. در ساحل جنوبی این شهر مجموعه گالریهای Melbourne Arts Precinct قرار دارد که مرکز هنری این شهر محسوب میشود و با گالری ملی ویکتوریا و آثار هنری استرالیایی و بومیش شما را سرگرم میکند.
ملبورن طبق شاخص دیدگاه دانشجویان در زمینه بهترین شهرهای دانشجویی 2019 جهان در رتبه سوم قرار دارد و علاوه بر این بهترین شهر دانشجویی استرالیا است. این شهر از نظر انتظارات و مطلوبیت دانشجویان هم امسال یک رتبه صعود کرد و خود را در مقایسه با سایر شهرهای جهان به مکان هفتم رساند.
ملبورن با عنوان پایتخت فرهنگی استرالیا هم شناخته میشود و متنوعترین جمعیت دانشجویی را در مقایسه با سایر شهرهای این کشور پهناور در خود دارد. حومههای زیبا و ارائه فرصت برای اکتشاف جنب و جوشهای زندگی شهری پس از فارغ تحصیلی با رتبه خوب از دانشگاه دو مورد از محبوبیتهای این شهر برای دانشجویان است.
رتبه دوم: مونترال
مونترال بزرگترین شهر استان کبک کانادا است. این جزیره قرار گرفته روی رودخانه سنت لارنس از بخشهای زیادی تشکیل شده است و در هر بخشش زیباییهای زیادی را به شما نشان میدهد. مونترال پارسال طبق نظر دانشجویان برترین شهر دانشجویی کانادا لقب گرفت، ولی امسال یک رتبه نزول کرد و عنوان دومین شهر دانشجویی برتر کانادا را به خود اختصاص داد. علی رغم این موضوع، مونترال هنوز هم مطلوبیت زیادی برای دانشجویان دارد و یکی از 20 شهر برتری است که دانشجویان مایل هستند بعد از فارغ تحصیل شدنشان در آن بمانند.
تنوع ملیتی دانشجویان یکی از مطلوبیتهای این شهر از دیدگاه دانشجویان است و باید به این نکته هم اشاره کرد که مونترال از این نظر دهمین شهر جهان محسوب میشود. راههای حمل و نقل منحصر بفرد و جو دوستانه و فراگیر از عواملی هستند که مونترال را به یکی از بهترین شهرهای دانشجویی 2019 جهان تبدیل کردهاند.
رتبه اول: مونیخ
مونیخ، مرکز باواریا، خانه ساختمانهایی به قدمت چند قرن و چندین موزه باشکوه است. این شهر به خاطر جشن اکتبرفست و تالارهای سرو آبجو بزرگش شهرت دارد. از جاذبههای این شهر میتوان به میدان مرکزی مارین پلاتز در آلتستادت (شهر قدیم) اشاره کرد که با مکانهای زیبایی مانند تالار عظیم و جدید نئوگوتیک شهر (Neues Rathaus) و نمایش سنتور نوازیش منحصر بفردش شما را حیرت زده میکند.
مونیخ آلمان امسال توانست مونترال کانادا را در زمینه بهترین شهرهای دانشجویی از نظر شاخص دیدگاه دانشجویان کنار بزند و در مقام اول قرار گیرد. این شهر در رتبه بندی کلی بهترین شهرهای دانشجویی 2019 هم مونترال و پاریس را کنار زد و در مقام چهارم قرار گرفت. مونیخ از نظر فعالیتهای اشتغالی جز 20 شهر برتر جهان است و از نظر مطلوبیت و انتظارات دانشجویان هم امتیازهای بسیار خوبی را کسب کرده و به همین دلیل است که در زمینه جذب دانشجویان پس از فارغ تحصیلی در رتبه سوم قرار دارد.
چرا دانشجویان عاشق مونیخ هستند؟ زیرا به گفته یکی از دانشجویان این شهر بسیار تمیز و امن است و به گفته دانشجوی دیگری دانشگاههای بسیار خوب و فرصتهای شغلی در حال پیشرفت زیادی دارد. مونیخ همچنین با سرگرمیهای خود اجازه نمیدهد که شما احساس خستگی کنید.