تاکنون تحقیقات مختلفی درباره تاثیر ویروس کرونا روی مغز انجام شدهاند. محققان این بار برای بررسی بیشتر، اسکن مغزی ۷۸۲ داوطلب شرکت کننده در آزمایش را قبل و بعد از ابتلا به بیماری کرونا در بازه زمانی مختلف مورد توجه قرار داده و با یکدیگر مقایسه کردند. اسکنهای مغزی گرفته شده از ۳۹۴ داوطلب بعد از بهبودی از کرونا نشان میدهد که با گذشت زمان، این بیماری توانسته روی ماده خاکستری مغز تاثیرگذار باشد. البته از این تعداد شرکتکننده، تفاوتی در اسکن مغزی ۳۸۸ نفر دیگر مشاهده نشده است.
نتایج اولیه تحقیق نشان میدهند در بین افراد بهبودیافته از بیماری کرونا، تاثیر قابل توجه ویروس روی ماده خاکستری مغز قابل رویت است که با از بین رفتن سلولهای خاکستری در مناطقی از مغز در اسکنهای انجام شده بعد از بهبودی از بیماری، خود را نشان میدهد.
لازم به ذکر است که این مطالعه هنوز به پایان نرسیده و مطالب ارائه شده، نتایج اولیه بررسیها را نشان میدهد. محققان این پژوهش میگویند:
«یافتههای اولیه از بین رفتن ماده خاکستری را در مناطقی از قشر لیمبیک مغز که مستقیما با حس بویایی و چشایی ارتباط دارد را نشان میدهند.»
ماده خاکستری مغز، بخشی از سیستم عصبی مرکزی است و تمام عملکردها اعم از حرکت، حافظه و احساسات را کنترل میکند. در نتیجه، ناهنجاری در ماده خاکستری مغز میتواند روی مهارتهای ارتباطی و سایر سلولهای مغز تاثیرگذار باشد.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که از بین رفتن ماده خاکستری در مناطقی از مغز ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را در طولانی مدت برای این بیماران افزایش دهد. یافتههای جدید در راستای مطالعه منتشر شده در ژورنال New England Journal of Medicine قرار میگیرد که نشان میدهد عفونتهای شدید کرونا میتواند به مغز آسیب جدی وارد کند و منجر به عوارض بلندمدتی مانند سکته مغزی یا علائم مشابه زوال عقل شود.