گوشی های جدید سری A سامسونگ اخیرا با یکسری تغییرات اساسی روانه بازار شده اند. گلکسی A80 که یکی از این میان رده های جدید سامسونگ است، از نظر قدرت و امکانات در رده بالایی قرار می گیرد. این گوشی با مجهز شدن به دوربین پاپ آپ چرخان، در حال حاضر گران قیمت ترین میان رده سامسونگ محسوب شده و تجربه تازه ای از عکاسی را به کاربران خود هدیه می کند. در ادامه با بررسی گلکسی A80 همراه باشید.
طراحی
این روزها کمپانی های مختلف دست به هر کاری می زنند تا حاشیه های اطراف نمایشگر در گوشی ها را به حداقل ترین مقدار ممکن برسانند. برخی با اضافه کردن ناچ و برخی دیگر با ایجاد حفره قدم هایی به این سمت برداشته اند. سامسونگ هم در همین راه برای اولین بار به سوی دوربین پاپ آپ و ماژول چرخان رفته و آن را در میان رده جدیدش یعنی گلکسی A80 قرار داده است.
دقیقا اصلی ترین موردی که گلکسی A80 را نسبت به تمام گوشی های بازار متمایز می سازد، همین مکانیزم دوربین است. با وجود اینکه دوربین های پاپ آپی را پیش تر در گوشی های برخی برندهای چینی دیده بودیم، اما A80 با داشتن ماژول چرخان، متفاوت تر از آن ها عمل می کند. سامسونگ در واقع با حذف دوربین سلفی از روی صفحه نمایش، آن را با دوربین اصلی یکی کرده و به نمایشگر فضای بیشتر داده است.
از آنجایی که جایگاه دوربین از قاب دستگاه جدا است، می تواند به صورت کشویی بالا بیاید. در حین بالا آمدن، لنزهای دوربین به سمت جلو می چرخند و به عنوان دوربین سلفی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این مکانیزم برای دوربین روی ابعاد و وزن دستگاه تاثیر گذاشته است. گلکسی A80 با داشتن وزنی معال 220 گرم اکنون یکی از سنگین ترین گوشی های بازار محسوب می شود. همچنین با زیاد بودن طول و ضخامت دستگاه، قرارگیری آن در دست حتی برای کاربرانی که دست های بزرگی هم دارند کمی دشوار خواهد بود.
بدنه گلکسی A80 از جنس شیشه است. این بدنه نسبت به آنچه در دیگر میان رده های سامسونگ مشاهده می کنیم، کیفیت بالاتری دارد. سه سنسور دوربین هم با قرارگیری در جایگاهی با کمی بیرون زدگی در بالای قاب حضور دارند. سامسونگ برای محاظفت از بدنه محصول از گوریلاگلس 6 و برای نمایشگر از گوریلاگلس 3 استفاده کرده است.
به رسم همیشه، فریم موجود در اطراف گوشی از جنس فلز بوده و کیفیت ساخت بالایی دارد. قرار گیری دکمه ها روی این فریم با توجه به ابعاد بزرگ دستگاه، به خوبی انجام شده و شما می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید.
بخش روبرویی میان رده جدید سامسونگ را فقط نمایشگر پوشانده است. نمایشگری که به طور منظم بدون هیچ بردیگی و حفره ای درون قاب قرار گرفته و به معنای واقعی “بی حاشیه” نزدیک تر شده است. علاوه بر این ها با توجه به اینکه صدای مکالمات در گلکسی A80 توسط ارتعاشات پیزوالکتریک به گوش کاربر می رسد، خبری از اسپیکر برای این منظور در آن نیست. در این محصول از سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده شده است. این اسکنر مانند پرچمداران جدید سامسونگ عملکرد خوب و پرسرعتی دارد.
صفحه نمایش
گلکسی A80 از یک نمایشگر سوپر امولد با رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل بهره می برد. این صفحه نمایش که 6.7 اینچ اندازه دارد، 86 درصد از بدنه دستگاه را اشغال کرده و آن را یکی از کم حاشیه ترین گوشی های هوشمند بازار ساخته است. نمایشگر میان رده جدید سامسونگ با توانایی نمایش 393 پیکسل در هر اینچ، وضوح بالایی دارد. روشنایی در آن در حداکثر حالت خود (وضعیت Auto) به چیزی حدود 607 نیت می رسد. کنتراست بالا هم دیگر ویژگی مثبت این صفحه نمایش محسوب می شود.
در منوی تنظیمات دستگاه بخشی به منظور شخصی سازی نمایشگر وجود دارد. در این قسمت شما می توانید با انتخاب مودهای مختلف برای ایجاد بهبود در رنگ های نمایش داده شده اقدام کنید. گلکسی A80 از قابلیت Always On بهره می برد. با توجه به عدم حضور چراغ اعلان در این گوشی، قابلیت نمایشگر همیشه روشن بیشتر از قبل مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دوربین
بخش هیجان انگیز گلکسی A80 دوربین سه گانه آن است. همان طور که گفتیم این دوربین سه گانه با توجه به ساختار کشویی و چرخان برای عکاسی سلفی هم مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه عکس هایی که در هر دو حالت با این میان رده ثبت می شوند، از کیفیت یکسانی برخوردار هستند.
دوربین اصلی گلکسی A80 شامل یک سنسور 48 مگاپیکسلی Quad Bayer سونی با مدل IMX586 می شود. روی این سنسور یک عدد لنز 26 میلیمتری واید قرار گرفته است. دوربین دوم این میان رده از یک سنسور 8 مگاپیکسلی با لنز اولترا واید 12 میلیمتری تشکیل می شود. اما آخرین دوربین، یک سنسور ToF است که برای اسکن سه بعدی و تشخیص عمق به کار می آید. متاسفانه برای هیچ کدام از این دوربین ها از لرزشگیر اپتیکال استفاده نشده و فقط شاهد حضور EIS یا همان لرزشگیر الکترونیکی هستیم.
در گلکسی A80 عملا دو دوربین اول مورد استفاده قرار می گیرد. سنسور ToF برای استفاده از قابلیت Live Focus به منظور گرفتن عکس های پرتره و همچنین استفاده از قابلیت اندازه گیری اجسام به کار می آید. با توجه به نبود لنز تله فوتو، قابلیت زوم اپتیکال در این محصول وجود ندارد. رزولوشن پیش فرض عکس ها در این گوشی 12 مگاپیکسل است که شما می توانید از طریق منوی تنظیمات به منظور افزایش آن اقدام کنید.
در برنامه دوربین این میان رده مودهای مختلفی به منظور دسترسی به قابلیت های بیشتر وجود دارد. قابلیت HDR، لایو فوکوس، AR Emoji و بسیاری دیگر از این موارد در برنامه دوربین A80 یافت می شود.
عکاسی پرو که شما را برای ویرایش تنظیمات حرفه ای عکاسی کمک می کند، در این میان رده وجود دارد. در بخش عکاسی پرو می توان ایزو را بین رنج 80 تا 100 کم و زیاد کرد و به ایجاد تغییر در رنگ و نور پرداخت. در این مود امکان تعیین مدت زمان باز ماندن دیافراگم وجود ندارد.
برای سوییچ کردن به دوربین سلفی و چرخاندن ماژول کافی است آیکون مربوط به آن را در برنامه دوربین لمس کنید. با این کار دوربین به صورت پاپ آپ بالا می آید و در همین زمان به سمت شما می چرخد. تمامی مودها و امکاناتی که سامسونگ برای دوربین اصلی در نظر گرفته، برای دوربین سلفی هم در دسترس است. برای مثال اکنون شما می توانید با Live Focus سلفی، عکاسی پرتره کنید، از زوم دیجیتال بهره ببرید و یا با استفاده از لنز دوم برای ثبت سلفی های عریض تر اقدام کنید. علاوه بر این ها گرفتن عکس سلفی در محیط های تاریک و کم نور به لطف حضور فلاش LED کنار ماژول دوربین، آسان تر شده است.
کیفیت عکس های سلفی ثبت شده با گلکسی A80 بسیار بالا بوده و فعلا قابل مقایسه با هیچ محصولی نیست. بدون شک ثبت عکس های سلفی با رزولوشن 48 مگاپیکسل آن هم در کنار سیستم ToF چیزی غیر از این نخواهد بود.
فیلمبرداری با گلکسی A80 در وضعیت سلفی و معمولی، حداکثر با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه انجام می شود. امکان ضبط ویدیو در حالت سوپراسلوموشن هم برای هر دو حالت وجود دارد. سامسونگ این بار قابلیت لایو فوکوس را برای فیلمبرداری هم در نظر گرفته است.
قابلیت Scene Optimizer که مدتی است وارد گوشی های سامسونگ شده، با تنظیم خودکار رنگ و نور، می تواند روی کیفیت عکس ها تاثیر مثبت بگذارد. در حال حاضر گلکسی A80 قادر به شناسایی 30 صحنه مختلف است. یکی دیگر از قابلیت های موجود در بخش دوربین این گوشی، امکان اندازه گیری اجسام به طور دقیق است. با این قابلیت کافی است دوربین گوشی را مقابل سوژه قرار دهید تا برنامه با هوش مصنوعی اندازه دقیق آن را به سانتی متر یا اینچ بیان کند.
عملکرد
سامسونگ این بار به جای استفاده از تراشه اختصاصی خود سراغ محصول کوالکام رفته است. گلکسی A80 به چیپست 8 نانومتری اسنپدراگون 730 مجهز شده و با یک پردازنده 8 هسته ای فعالیت می کند. هسته های این پردازنده که معماری Kryo 470 Gold و Kryo 470 Silver دارند، قدرت بالایی را در این گوشی ایجاد کرده اند. در کنار پردازنده اصلی، GPU دستگاه با مدل Adreno 618 قرار گرفته که برای انجام پردازش های گرافیکی با قدرت عمل می کند.
سامسونگ این میان رده را تنها در یک مدل با رم 8 و حافظه داخلی 128 گیگابایت روانه بازار کرده است. درگاه سیمکارت که به دلیل سیستم مکانیکی دوربین به بخش پایینی منتقل شده، فضای کافی برای سیمکارت دوم و کارت حافظه خارجی ندارد. در نتیجه دسترسی شما از حافظه به همان 128 گیگابایت حافظه داخلی محدود شده که شاید برای کاربران زیادی خوشایند نباشد.
گلکسی A80 با بهره گیری از نسل دوم درگاه USB Type C، با سرعت بالا قادر به رد و بدل کردن اطلاعات خواهد بود. شایان ذکر است این گوشی از بلوتوث نسخه 5.0، ان اف سی و شبکه 4G پشتیبانی می کند.
اندروید پای به عنوان مرکز اصلی نرم افزاری در گلکسی A80 فعالیت می کند. سامسونگ طبق معمول این سیستم عامل را با رابط کاربری اختصاصی خودش که اکنون با نام One UI شناخته می شود، شخصی سازی کرده است.
صدا و باتری
سامسونگ که یکی از معدود کمپانی های معتقد به جک صوتی 3.5 میلی متری در تلفن های هوشمند بود، عقیده اش را تغییر داده و اکنون در گلکسی A80 این ویژگی را حذف کرده است. با توجه به این موضوع شما باید برای استفاده از هدفون، از نمونه های Type C یا سیم های تبدیل استفاده کنید.
صدا در گلکسی A80 توسط یک اسپیکر که در لبه پایینه قرار گرفته، به صورت مونو پخش می شود. حجم و کیفیت صدای این اسپیکر در حد قابل قبولی بوده و شما را راضی نگه می دارد. امکانات شخصی سازی صدای سامسونگ به صورت نرم افزاری در منوی تنظیمات وجود دارد. همچنین قابلیت Dolby Atmos هم در این میان رده یافت می شود که روی کیفیت صدا تاثیر بسزایی می گذارد. البته ویژگی Dolby Atmos تنها در زمان استفاده از هدفون در دسترس خواهد بود.
باتری گلکسی A80 ظرفیتی معادل 3700 میلی آمپر ساعت دارد. این باتری با در نظر گرفتن اندازه 6.7 اینچی نمایشگر و از طرفی تراشه 8 نانومتری اسنپدراگون 730، شارژدهی خوبی را به کاربر ارایه می کند.
براساس تست باتری گوشی در مدتی که آن را در اختیار داشتیم، می توان گفت گلکسی ای 80 سامسونگ برای مدت یک روز و چند ساعت با استفاده نه چندان سنگین دوام می آورد. در صورتی که از مودهای ذخیره انرژی سامسونگ استفاده کنید، مقدار شارژدهی می تواند به یک روز و نیم افزایش یابد. گلکسی A80 با پشتیبانی از شارژ سریع، توسط آداپتور 25 واتی خود می تواند در مدت کوتاهی از صفر تا 100 شارژ شود.
گلکسی A80 یک گوشی میان رده با کیفیت ساخت بالا و امکانات فراوان است. این محصول جدید سامسونگ با مجهز شدن به دوربین پاپ آپ چرخان، یکی از بی حاشیه ترین گوشی های هوشمند جهان محسوب می شود. صفحه نمایش باکیفیت، سخت افزار قدرتمند، سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر و دوربین اصلی و سلفی با کیفیت بالا از دیگر ویژگی های مثبت این گوشی هستند.
نقاط مثبت
- کیفیت ساخت بالا
- امکان استفاده از سه سنسور دوربین اصلی برای سلفی
- سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر
نقاط منفی
- جک صوتی 3.5 میلی متری حذف شده است
- ابعاد بزرگ دستگاه برای برخی کاربران مشکل ساز است
- امکان آسیب دیدگی پاپ آپ دوربین وجود دارد
- خبری از درگاه کارت حافظه و سیمکارت دوم نیست